Dedurizarea apei

https://www.grupaxa.ro/wp-content/uploads/2021/08/02-Statie-de-dedurizare-EUROACQUE.jpg
https://www.grupaxa.ro/wp-content/uploads/2021/08/01-Statie-de-dedurizare-a-apei-EUROACQUE-NewSoft-M20.png

Stații de dedurizare a apei

Ce este dedurizarea? Am nevoie de ea? 

» Pe scurt, dedurizarea apei înseamnă eliminarea mineralelor (calcarului) din apă, acest lucru se face prin schimb ionic.

» Apa dură are rezultate negative asupra activităților din majoritatea domeniilor de activitate unde se folosește, mai ales în gospodărie. Duritatea este cu atât mai mare cu cât cantitatea de minerale conținută este mai mare.

Cât de nocivă este apa dură ?

Apa dură sau calcaroasă, este o reală problemă și prin urmare ne vedem nevoiți să găsim metode durabile, care sa reducă această cantitate de calcar.

Apa dura lasă pete peste tot, strică mașina de spălat rufe sau haine (prin depuneri de calcar). Apa dura distruge și centralele termice ale locuințelor, tot datorită depunerilor de calcar ce se realizează pe interiorul țevilor, ceea ce conduce și la blocarea acestora.


Pentru mai multe detalii sună la:

0743108711

https://www.grupaxa.ro/wp-content/uploads/2021/08/01-Ferroli-Sweet-Water.png
Stații de dedurizare a apei


» Sweet Water sunt stații de dedurizare pentru tratarea apei potabile. Acestea folosesc principiul dedurizării prin schimb de ioni, în timpul căruia ionii de calciu și magneziu (săruri care contribuie la duritatea apei) sunt înlocuiți cu ionii de sodiu echivalenți.

» Apa dedurizată reduce formarea depunerilor de calcar în țevi, pe fitinguri, pe robinete și în plus, în cazul instalațiilor tehnologice, îmbunătățește procesul tehnologic.

» Apa dedurizată este potrivită pentru multe utilizări domestice ca: spălarea țesăturilor, igiena personală, prepararea alimentelor etc.

VERSIUNI DISPONIBILE

Sweet Water 8 | Sweet Water 15

Vezi prețuri!

Pentru mai multe detalii sună la:

0743108711

https://www.grupaxa.ro/wp-content/uploads/2021/08/02Valrom-statii-dedurizare-banner_site.png
https://www.grupaxa.ro/wp-content/uploads/2021/08/statie-dedurizare-AquaPur-Soft.png
https://www.grupaxa.ro/wp-content/uploads/2021/08/02-Schema-de-principiu-dedurizator-VALROM.png
Stații de dedurizare a apei

» Fie că vorbim de o mașină de spălat rufe sau vase, de un espressor sau de boilere, cazane, centrală termică sau alte sisteme de încălzire, ele trebuie protejate de depunerile de calcar, astfel încât să poată funcționa fără probleme. Dedurizatorul AQUA PUR SOFT previne depunerea de ioni duri de calciu și magneziu în instalațiile de apă rece și caldă, protejându-le. Astfel, elimini costurile cu reparațiile generate de daunele provocate de duritatea apei, previi albirea bateriilor, chiuvetelor și a obiectelor sanitare care intră în contact cu apa și menții buna funcționare a electrocasnicelor tale.

» Datorită componentelor cu rezistență mecanică ridicată și a faptului că ele sunt rezistente agenților chimici, fizici și mecanici, stația de dedurizare AQUA PUR SOFT este etanșă și poate funcționa în siguranță atât timp cât este montată conform instrucțiunilor detaliate în manualul de utilizare.
» Locul de montare al dedurizatorului este important să fie ferit de îngheț sau de contactul direct cu razele soarelui. Astfel, el trebuie protejat de factorii de mediu. Suprafața pe care va fi montat trebuie să fie dreaptă (nu se acceptă suprafețe înclinate) și rezistentă, astfel încât să suporte greutatea stației.

» Grație panoului de comandă cu care este accesorizată stația de dedurizare AQUA PUR SOFT, regenerarea necesară bunei funcționări se face simplu și rapid. Panoul de comandă permite setarea numărului de zile pentru regenerare, volumul de apă, dar și alegerea unuia dintre ciclurile automate incluse: Backwash (Spălare inversă), Brine draw (Alimentare cu saramură), Rinse (Clătire) și Refill (Reumplere).

Disponibil în variantele:

AQUA PUR SOFT 10 | AQUA PUR SOFT 18

AQUA PUR SOFT 25 | AQUA PUR MIX 25

VEZI PREȚURI!

Pentru mai multe detalii sună la:

0743108711

https://www.grupaxa.ro/wp-content/uploads/2021/08/01-BlueSoft.png
https://www.grupaxa.ro/wp-content/uploads/2021/08/dedurizatoare_dedurizare_dedurizator_clack_sua2.png
https://www.grupaxa.ro/wp-content/uploads/2021/08/dedurizator-apa-bluesoft-s120-vr1-new-line-401-4342-e1627907712725.png
Stații de dedurizare a apei


» Dedurizatorul de apă BlueSoft este o unitate compactă formată din una sau mai multe coloane unde este introdusă rășina schimbătoare de ioni. În partea superioară a coloanelor este montat un cap de comandă numit valvă și unul sau mai multe rezervoare, în care se introduc tabletele de sare necesare pentru prepararea soluției de NaCl (saramurii) utilă regenerării rășinii schimbătoare de ioni. Principalul rol al unui dedurizator tip cabinet este de a reține din apă ionii pozitivi în special cei de calciu și magneziu care sunt principalii vinovați în producerea depunerilor de calcar în instalații. Rășina schimbătoare de ioni dintr-un dedurizator apă, mai poate reține și alte elemente precum fier și mangan în cantități foarte mici.

» Dedurizatorul compact BlueSoft este un echipament ce funcționează pe principiul schimbului de ioni. În interiorul acestui dedurizator de apă există o rășina polimerică ce are rolul de a absorbi din apă ionii cu sarcina electrică pozitivă, adică ionii de calciu și ionii de magneziu. Când rășina ajunge la capacitatea maximă de colectare a ionilor de calciu și magneziu aceasta nu mai poate realiza rolul de reținere și trece la operația de regenerare, revenind la starea ei inițială. În acest moment apare procesul de regenerare a rășinii dedurizatorului. Regenerarea constă în eliminarea calciului și a magneziului reținuți de rășină și înlocuirea acestora cu ioni negativi de sodiu.

» Dedurizatorul de apă tip cabinet BlueSoft este dotat cu valvă de comandă de tip volumetric. Valva măsoară volumul de apă care trece prin sistem și comandă regenerarea rășinii, astfel încât dedurizatorul va intra în regenerare în momentul în care atinge volumul de apă stabilit să treacă prin sistemul de dedurizare. Volumul de apă dedurizată care poate trece prin dedurizator se stabilește în funcție de duritatea și cantitatea de rășină din dedurizator.

Pentru mai multe detalii sună la:

0743108711

Ești interesat de costurile cu montaj?